Partidul România Unită, un partiduleț care se străduiește să ocupe locul lăsat liber de PRM și Vadim pe eșicherul politic a anunțat ieri (în prezența ambasadorilor Rusiei și Chinei) înființarea patrulei denumite plastic, Vlad Țepeș, dotată cu uniforme aproape ca de jandarmi și antrenată de un luptător (altfel decent) de K1. Președintele partidului, Bogdan Diaconu, un parlamentar propulsat în parlament de PSD și Voiculescu și promovat ca blogger de Adevărul și defuncta Voce a Rusiei cu evidente obsesii anti maghiare, încearcă să ne explice că respectiva creație nu e vreo organizație paramilitară (altminteri, ilegală) ci doar o grupare de buni samariteni care “poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii” (nu ca nenorociții ăia de asistați sociali, ca să citez dintr-o zonă mai corporatistă a bloggingului).

Însă principala misiune este una de vigilantes organizați, fiindcă: “Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini”. Acum nu e clar de cine să ne apere (în afară de unguri, aia e evident), dar poate că un ochi aruncat prin programul partidului ne-ar ajuta să găsim dușmanul, în afară grupărilor de infractori despre care s-a bălmăjit ceva la congres. Și uite ce zice programul, negru pe alb: “Nu vom accepta transformarea României nici în noul Babilon, prin venirea imigranţilor musulmani, nici în Sodoma şi Gomora, prin legalizarea căsătoriilor între homosexuali”.

Acum, deja comparația cu SA-ul nazist sau cu cămășile verzi legionare s-a făcut deja pe rețelele de socializare (cea din urmă e un pic ironică, având în vedere că PRU și-a tras slogan un citat din Iorga). Și astea s-au înființat ca să-și apere mitingurile de partid și să ajute bătrânicile să treacă strada, dar au sfârșit prin a ajuta oameni nevinovați să treac Stixul. Dar poată că e o exagerare, un slippery slope. Suntem civilizați, e 2016, ce dacă niște băieți se joacă un pic de-a armata populară ortodoxă?

Amintește-ți însă de MȚR și de asaltul unui grup de habotnici asupra puținilor spectatori de la un film cu tematică LGBT de acum câțiva ani. Și închipuie-ți cum ar fi fost ca grupul de habotnici să fie înlocuit de niște băieți antrenați, în uniformă, care deja s-au împrietenit cu poliția și jandarmeria la salvat pisicuțe din copaci. Sau cum vor arata viitoare parade gay când vor da peste cea a “normalilor” care, evident, va avea nevoie de protecția patrulei, să nu nimerească ceva prea colorat prin zonă și să dilueze norul negru de ură din capetele contramanifestanților. Sau cum vor merge băieții ăștia, civilizat, să scoată lumea la vot la referendumul pentru modificarea Contituției pe care-l promovează de zor BOR-ul. Și gândește-te de ce distracția asta cu patrulele de partid, paramilitare sau nu, trebuie să înceteze înainte de a începe să devină regulă.