Da, opoziția e plină de foști useliști, conservatori habotnici, dubioși cu portavoce și oameni care n-au aflat că Băsescu și-a terminat cariara politică, cum zice și Ghelmez în ultima lui postare (și-o demonstrează, din plin, comentariile).

Problema e că, dacă vrem să scăpăm de Dragnea și de PSD, cu ăștia trebuie să lucrăm. Iar USR n-o să aibă vreodată 50%, nu e nici măcar partidul care să-i cuprindă pe toți cei care nu-s în categoriile de mai sus. Dacă va guverna vreodată, o va face cu PNL și cu RO+.

Și cum știm cu toții PNL e PSD 2, care doar vrea să-i înlocuiască pe actualii șefuleți de agenții cu alți șefuleți de agenții, bucuria eventualei victorii din 2020 se poate transforma rapid în dezamăgirea din 2021, dacă PNL va fi partidul care ia hățurile guvernării.

Așa că, dacă nu vrem să fim a cincea roată de la căruța reciclării personajelor politice între ele (dacă Ponta a îndrăznit să scoată capul, cine spune că nu poate răsări acușica și Antonescu, curățat și apretat), trebuie să-i convingem pe toți ășția care n-au apucat să se mânjească politic să se adune la un loc.

Fiindcă 7-10% ai USR-ului cu 7-10% ai Ro+-ului, pe lângă 20% ai PNL-ului, nu se compară cu potențialul de 20-25% al unei alianțe preelectorale “catch all” care să atragă nemulțumiții și să ia hățurile în 2020 de la un Sică Orban sau orice altă mascotă ne vor propune liberalii atunci. Să-i ia cineva de mânuță pe Barna și Cioloș, să-i pună la o masă, și să iasă naibii repede cu un document semnat și cu un pic de speranță.